Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dél-Európa képes leírás - Városnézés.tlap.hu
részletek »

Dél-Európa - Városnézés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: varosnezes.tlap.hu » Dél-Európa
Keresés
Találatok száma - 7 db
Athén

Athén

Görögország fővárosa Athén, görögül Athina. Rengeteg görög ókori műemlék és látnivaló van a városban, talán a legkiemelkedőbb az Akropolisz. Számos embertől megkérdezve, mi jut eszébe Athénról vagy Görögországról, akkor az Akropolisz lesz az.

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik város, az Adria gyöngyszeme, rendkívül gazdag történelmi emlékekben. Az 1436 védelem alatt álló történelmi építménye miatt az UNESCO Világörökségeinek rangos sorában szerepel. Dubrovnik történelmi város, az egykori Dubrovnik Köztársaság székhelye volt. A várost 2 kilométer hosszú erős városfal veszi körül, mely a századok során védelmet nyújtott a szárazföldi és a tenger felöli támadásoktól.

Firenze

Firenze

Firenze (olaszul Firenze) az Olaszországi Toscana tartománya legnépesebb város és a legfontosabb kereskedelmi és kulturális központja. A Firenze nevezett elő-római régi gyűrűn épített város és az Arno folyó áthaladja. Firenze az Arno folyó völgye közepén terül el. Az északi részen a Careggi meg a Fiesole dombok helyezkednek el, a déli részen az Arcetri meg a Bellosguardo veszi körül. A keleti részen egy mező szétválasztja a várost a Santiago domboktól,és a nyugati részen egy mező terül el, ahol a Siena,Prato meg Pistoia városok találhatóak.

Firenze látnivalói

Firenze látnivalói

Firenze történelmi centruma 1982 óta az UNESCO kulturális Világörökségének része. Legtöbb fennmaradt építménye, műemléke a XIV-XVI. századból származik. A látnivalók többsége a középkori városfalak által határolt területen belül helyezkedik el.

Látnivalók

Látnivalók

Dél-Európai üdülő-, nyaralóhelyek látnivalóinak, településeinek részletes bemutatása cikkek, sok kép és videó segítségével. Reméljük segíthetünk kiválasztani utazásai célpontját folyamatosan frissülő tartalmunkkal. Városnézései alkalmával készített videóit feltöltheti oldalunkra és hozzászólás formájában megoszthatja tapasztalatait, élményeit másokkal.

Varasd és a világvége

Varasd és a világvége

Varasd (horvátul Varaždin) neve a magyar város szóból származik. A Trianoni békeszerződésig Varasd vármegye székhelye volt. A város nevét először 1181-ben említik oklevelek Garestin néven. II. András királyunk emelte városi rangra. A király a város környékén volt fogságban, amikor a varasdiak segítettek neki a horvát-magyar trónra kerülni. Háláját egy bullával fejezte ki.

Velence

Velence

Velencei oldalak angolul és olaszul. Megismerhetjük Velence történetét, a látnivalókat, művészeti értékeket. Ezenkívűl számos hasznos információt találunk az oldalon a városnézéshez, szállodákat, éttermeket és további segítő linkeket.

Tuti menü