Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kelet- és Közép-Európa képes leírás - Városnézés.tlap.hu
részletek »

Kelet- és Közép-Európa - Városnézés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: varosnezes.tlap.hu » Kelet- és Közép-Európa
Keresés
Találatok száma - 8 db
Ausztria városok

Ausztria városok

A www.ausztria.co egy olyan weboldal, ahol rengeteg információt kaphatunk nyugati szomszédunkról, Ausztriáról. A honlapon a következő opciókba szedve keresgélhetünk az általunk szükséges adatok után: Általános információk, Tartományok, Városok, Nemzeti Parkok, Sípályák, Élménybeszámolók és Fórum. Amennyiben Ön egy ausztriai utazást, netán síelést tervez, akkor feltétlen nézzen körül az oldalon!

Besztercebánya

Besztercebánya

Besztercebánya (81281 lakos) a Besztercebányai kerület északnyugati részén és a garammenti régió nyugati szélén fekszik. Bestercebánya egyetemi város - a Bél Mátyás Tudományegyetem és a Művészetek Akadémiája székhelye. A város festői szépségű környéke számos lehetőséget nyújt a turizmusra és pihenésre.

Pozsony

Pozsony

Pozsony, Szlovákia fővárosa, mintegy 450 000 lakosával, a Duna partján, nem több mint 60km-re Bécs (Ausztria) városától helyezkedik el. Az oldal fő célja megismertetni önökkel ezen izgalmas és sokszinű közép-európai föváros minden szépségét és érdemét. Aktuális információkkal szolgálunk Pozsony fő turisztikai nevezetességeiröl, városnéző sétáiról, képzett idegenvezetőkkel, számos olyan helyeszínről tájékoztatunk, melyeket az átlagos útmutató-kalauzokban nem is említenek.

Pozsonyi városnézés

Pozsonyi városnézés

A gyalogos városnézés folyamán egy kellemes séta keretén belül megismerhetik Pozsony történelmi belvárosát. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez. A sétát legendák és mondák is színesítik. A belváros megtekintése kb. 2 óra, de igény szerint előkészíthetünk hosszabb ill. rövidebb városnézést is.

Prága

Prága

Prága minden évszakban jó választás! Végigjárni gazdag történelmi múltú utcáit és tereit, miközben megkóstolunk egy igazi cseh sörnedűt, felejthetetlen élmény. Családok, baráti társaságok, céges bulik és osztálykirándulások számára egyaránt jó célpont Prága.

Városnézés Prágában

Városnézés Prágában

Városnézés Prágában busszal vagy egy magán idegenvezetővel, több nyelvű ismertető közül választhat fülhallgatón keresztül vagy pedig élő idegenvezetést, hogy lássa a város összes kihagyhatatlan érdekességét és látnivalóját. Barátságos és tapasztalt idegenvezetők mutatják be Prága szépségeit a látogatóknak - több nyelven. A buszos kirándulással bizonyosan a leghasznosabban tölti el a városnézésre szánt időt és garantáltan emlékezetessé teszi ittlétét. Válasszon a naponta induló prágai városnéző túrák széles skálájából!

Virtuális Kolozsvár

Virtuális Kolozsvár

Az emberi település nyomai a kőkorszakig követhetők. Románia területén felfedezett legrégebbi, neolitikumbol származó leleteket ugyancsak a város környékén talalták. A római kor mély nyomokat hagyott a város fejlődésében, a régi római castrum egy virágzó várossá alakult. Római neve Napoca, ennek emlékére kapta a város 1974-ben a Cluj-Napoca nevet. A népvándorlás századai után, a X. és XI. század fordulóján a régi Napoca helyén, a jelenlegi Óváros területén keletkezett a középkori ispánsági vár. A Kolozsvár nevű, szerény katonai erodítmény körül magát a várost a szász telepesek (úgynevezett 'hospesek', azaz vendégek) a XIII. században kezdték felépíteni. 1270-ben V.István király a települést az erdélyi püspöknek adta, de 1316-ban újból királyi várossá emelte. Falai a XV. században épültek. Kolozsvárott született 1440 február 23-án Mátyás király.

Virtuális városnézés Prágában

Virtuális városnézés Prágában

The position of Prague as the capital of the Czech Republic is defined in the Constitution of the Czech Republic and the Act No. 131/2000 on the Capital City of Prague. Prague is divided into 57 municipal districts whose administrative powers are laid down in the Charter of the City of Prague; together with the Prague City Hall, the municipal districts provide for both self-government and statutory functions of state administration.

Tuti menü