Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyarország képes leírás - Városnézés.tlap.hu
részletek »

Magyarország - Városnézés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: varosnezes.tlap.hu » Magyarország
Keresés
Találatok száma - 26 db
Barangolás hazánk tájain

Barangolás hazánk tájain

Ezzel a magazinnal szeretnénk bemutatni ,mennyi csodaszép hely taláható kicsiny hazánkban és ha virtuálisan is ,de megismerhetik országunk számos gyönyörű városát, falvait és tájait a kedves látogatók.

Egri vár (360° panorámás virtuális túra)

Egri vár (360° panorámás virtuális túra)

2005-ben a Nagy Könyv címen meghírdetett versenygésen Magyarország kedvenc könyvévé elsöprő többséggel Gárdonyi Géza Egri csillagok művét választották. Nem csoda, ez az a regény, melyet minden betüvetésben jártas magyar ember elolvasott. Az egri vár, a hős védők története, Dobó István alakja oly szorosan kapcsolódik nemzeti emlékezetünkhöz, mint semmilyen más esemény az elmúlt századokból.

Fertőrákosi falunéző programok

Fertőrákosi falunéző programok

Fertőrákos felkeresésére készül? Önnek gyűjtöttük össze Fertőrákos turisztikai információit! Fedezze fel Ön is Fertőrákost és környékét! Ismerje meg Fertőrákos látnivalóit különleges élményjárművekkel! A kirándulások során városnéző kisvonattal, elektromos busszal, elektromos kisautóval fedezheti fel a vidéket. Kipróbált és jól bevált programok közül választhat...

Festetics-kastély

Festetics-kastély

Festetics Kristóf 1739-ben vásárolta meg a keszthelyi birtokot, amelyen egy romos várkastély es egy régi templom állt. A leromlott állagú épületek elbontása után a családfő egy barok stílusban tervezett, tágas kerttel rendelkező kastélyt álmodott meg, amelynek kivitelezési munkálatai 1745-ben kezdődtek meg.

Fonyódi séták

Fonyódi séták

A móló 1898-ban épült, melyet tervezője, Scholcz Gyula műszaki főtanácsos igen helyes esztétikai szépérzékkel a Gulács-hegy merőleges középvonalának irányított. Ezt a ma kövekből felhányt mólót 1906-ban áépítettét, majd hullámtörő létesítésével a mai korszerű kikötőt alakították ki, amely a Balaton part lghosszabb mólója, 464 méter.

Győr virtuális várostúra

Győr virtuális várostúra

Győr Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. Régi közismert neve: Arrabona, amely első elnevezése volt a településnek. Arrabona római város volt Felső-Pannóniában. Nevét az Arrabo folyóról kapta melynek torkolatánál feküdt, s amit ma Rábának ismerünk. Egyes történészek ebből vezetik le mai nevét, míg mások a Geur személynévhez kötik.

Hajós városnézés

Hajós városnézés

Kalocsa, a Közép-Duna mente patinás, hangulatos városa egyidős a magyar államisággal, és 1000 év óta a magyar katolikusok egyik központja, Kalocsa-Kecskeméti Érsekség székhelye. Már a kőkorszak óta lakott, a város területén talált legrégebbi leletek az. i. sz. 300 körüli kelta település nyomait idézik. A megerősített helyen I. István király 1001-ben érsekséget alapított. Első érseke a pápától a királynak a koronát hozó Asztrik püspök volt. A XIII. század elejétől többnyire a kalocsai érsek töltötte be a kancellári tisztséget. Az érsekek közül több kiváló hadvezér volt, például Csák Ugrin és Tomori Pál. Az utóbbi, mint az utolsó középkori kalocsai érsek, a mohácsi csatában a magyar csapatok fővezére volt.

Hévíz virtuális túra

Hévíz virtuális túra

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava, amely páratlan környezetben, a Balatontól mindössze 6, Bécstől 198, Budapesttől 193 km-re található. Nagyságát tekintve kevéssel marad el tőle az Új-Zélandon található 3,8 ha nagyságú Echó-krátertó, ami azonban magas hőmérséklete miatt (50-55 Celsius) fürdésre alkalmatlan.

Holpihenj.com

Holpihenj.com

A holpihenj.com küldetése, hogy időről-időre összegyűjtse hazánk legjobb helyeit, ahol kikapcsolódhat! Legyen szó városnézésről, biciklitúráról,fürdőzésről... Nem tudja eldönteni, hová menjen kirándulni? Vajon melyik lehet a legjobb termálfürdő? Mit érdemes megnézni egy városban? Mi segítünk a választásban! A holpihenj.com küldetése, hogy időről-időre összegyűjtse Magyarország legjobb helyeit, ahol kikapcsolódhat! Legyen szó városnézésről, biciklitúráról vagy fürdőzésről, mi számos fantasztikus helyet tudnunk ajánlani Önnek, amelyekben biztosan nem fog csalódni!

Hirdetés
Kalocsa

Kalocsa

Gábor Lajos (1886-1947) festőművész javasolta, hogy a mezőkövesdi Matyó Ház mintájára Kalocsán is rendezzenek be egy jellegzetes Kalocsa környéki parasztházat, amit kalocsai népművészeti motívumokkal díszítenek és a berendezése is eredeti. 1935-ben a város, állami és megyei támogatással, megvásárolt egy házat a Béres (ma Tompa Mihály) utcában.

Mosonmagyaróvár virtuális városnézés

Mosonmagyaróvár virtuális városnézés

Az oldal 3d panoráma videók segítségével teszi lehetővé, hogy megismerje a város nevezetességeit, körülnézzen éttermeiben, vagy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő szálláshelyet... Az interaktív technológia segítségével szabadon szemügyre veheti a részleteket, olyan benyomásokat szerezve, mintha ön is a helyszínen sétálna. Eközben a térkép segítségével pontosan tájékozódhat arról, hogy hol is jár a városban. Hasznos információk

Műemlékek Balatonfüreden

Műemlékek Balatonfüreden

A Szívkórház a Gyógy téren áll, a régi fürdőházak helyén. Egykor 10 fürdőkádban, kazánnal melegített savanyúvízben fürödtek itt a vendégek. Az eklektikus stílusú épület később a város egyik emblematikus helyévé vált. Sok híresség mellett itt gyógyult meg Rabindranath Tagore, a nagy hindu költő is. Jelenleg a kórház évente csaknem 10.000 beteg gyógyul itt.

Nyíregyháza TDM - látnivalók

Nyíregyháza TDM - látnivalók

A Nyíregyháza TDM turisztikai portálja azzal a céllal alakult, hogy fontos információkkal és érdekes programajánlatokkal lássa el a Nyíregyházára és a térségbe érkezőket. Ha pihenésre, szórakozásra vágyik, mindezt egy olyan helyen, ahol a gyerekek sem unatkoznak, akkor jó helyen jár! Remek ötletekkel szolgálunk délutáni, egész napos, vagy akár egész hetes programokhoz. A Nyíregyházi Állatpark például tökéletes egész napos kikapcsolódást nyújt a családnak. Az ország első olyan állatparkja, ahol egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be 5000 állatot, olyan - Európában is ritkaságszámba menő - különlegességeket, mint az afrikai elefánt, az indiai páncélos orrszarvú, a komodói óriás sárkánygyík vagy a fehér tigris.

Soproni városnéző programok

Soproni városnéző programok

Tegyen egy virtuális sétát Sopronban! Ismerje meg, melyek azok a látnivalók, nevezetességek, műemlékek, múzeumok, szobrok, emlékművek, természeti értékek, amelyek arra várnak, hogy Ön is felfedezze őket a soproni kirándulás során. Ismerje meg Sopront! A kirándulások során városnéző kisvonattal, elektromos busszal, elektromos kisautóval fedezheti fel a vidéket. Kipróbált és jól bevált programok közül választhat.

Szentgotthárdi virtuális városnézés

Szentgotthárdi virtuális városnézés

Szentgotthárd város honlapján érdekességként és új szolgáltatásként immár virtuális városnézésre is lehetőség van. Egyelőre a Barokk kert, a Széll Kálmán tér, a Mártírok út, a Liget és a téli Hársas-tó található meg panorámafotókon. Ezek némelyikén további ikonokat találhatók, melyekkel további fotók hívhatók elő A városnézéshez hozzátartozik egy nagy felbontásra nagyítható térkép is, s az oldal működtetői a szolgáltatás további bővítését ígérik a jövőben. Mindez a jobb oldali menü virtuális városnézés pontjára kattintva érhető el.

Szigligeti kalandozások

Szigligeti kalandozások

Szigliget neve ma is régi korok emlékét őrzi, amikor is sziget volt a Balatonban. Fantáziadús földrajzi nevekkel találkozhatunk itt. A legmagasabb csúcs a Hálás-tető 242 m magas. Túrázhatunk Rókarántóra, a Királyné szoknyájához, az Akasztó-hegyre.

Tatai séta

Tatai séta

Háromszázhatvan fokos panorámaképek Tatáról, a várról, a tóról, az angol parkról és további látványosságokról. A képben a bal egérgomb folyamatos nyomva tartásával és az egér mozgatásával nézhet körbe.

Tuti menü